ESITTELY

Lapsuudenkodissani oli aina eläimiä ja olen pienestä pitäen hoitanut eläimiä, isoja ja pieniä – marsua, kissoja, koiria ja hevosia. Kasvattajaksi olen päätynyt rakkaudesta eläimiin ja mielenkiinnosta koirien jalostukseen.

 

Ensimmäinen chihuahuamme Sirun (Duppy Dream of Love) hankimme vuonna 2003. Perheessämme oli aiemmin ollut saksanpaimenkoira ja parin koirattoman vuoden jälkeen halusimme koiran jolla on luonnetta mutta joka on kooltaan pienempi. Tuttavallamme oli chihuahua ja niin päädyimme tähän rotuun emmekä vaihtaisi toiseen.

 

Sirun kanssa tutustuimme koiranäyttelymaailmaan ja pikkuhiljaa kiinnostukseni kasvatusta kohtaan lisääntyi.

 

Kasvattajan peruskurssin opinnot suoritin vuonna 2004 ja kennelnimi Siruliinun on myönnetty vuonna 2005. Kasvattajan jatkokurssin olen suorittanut vuonna 2009. Olen ollut mukana myös rotuyhdistyksen toiminnassa aktiivisesti. Kasvatamme lyhyt- ja pitkäkarvaisia chihuahuoita. Kennelimme ensimmäinen pentue syntyi vuonna 2005. 

 

Siruliinun kennel on kotikennel, jossa koirat asustavat samoissa tiloissa perheen kanssa. Päivittäinen lenkkeily koirien kanssa kuuluu rutiineihin, sen lisäksi omakotitalomme aidatulla piha-alueella on hyvät ulkoilumahdollisuudet. Synnytykseen valmistautuvalle ja pentujaan hoitavalle nartulle järjestämme oman rauhallisen tilan, jossa emä voi keskittyä pentueen hoitoon.

 

Pentueen sosiaalistaminen aloitetaan varhaisessa vaiheessa. Pennut pääsevät tutustumaan varhain muuhun kotimme ympäristöön sekä koiriimme. Sosiaalistamisella on suuri vaikutus pennun tulevaan elämään ja pyrimme tekemään omalta osaltamme tulevaisuuden ja sopeutumisen uusiin tilanteisiin pennulle mahdollisimman helpoksi jatkossa.

 

Haluan seurata kasvattieni elämää myös sen jälkeen kun pentu on lähtenyt maailmalle. Tavoitteena on aina löytää pennulle pysyvä koti joka pitää yhteyttä myös kasvattajaan. Olen kasvattieni omistajien tukena ja apuna aina tarvittaessa ja minulta voi kysyä neuvoa ongelmatilanteissa.

 

Olen Suomen Kennelliiton, SuKoKa ry:n ja Chihuahua ry:n jäsen.

 

Kenneltoiminta on pienimuotoista. Kasvatamme noin 2 - 5 pentuetta vuodessa.

 

Chihuahua on luonteeltaan reipas, iloinen ja rohkea koira. Tavoitteenamme ovat terveet, rodunomaiset ja elämäniloiset chihuahuat jotka tuovat iloa sekä meille että omistajilleen.